Een buizenwisselaar laten reinigen bij TCC Heat Exchangers

Naast onze diensten in platenwarmtewisselaars kunnen wij u ook van dienst zijn in een service aan een buizenwisselaar. In de industrie wordt een buizenwisselaar vaak gebruikt. Dit is vooral bij toepassingen met een hoge druk of temperatuur. Daarnaast is een buizenwisselaar geschikt voor warmteoverdracht en stroperige vloeistoffen. Wat is een buizenwisselaar en hoe kunnen wij u van dienst zijn? 

Wat is een buizenwisselaar?

Een buizenwisselaar wordt in de industrie ook wel shell and tube genoemd. Makkelijk gezegd is een buizenwisselaar een buis die eenvoudig in een andere buis past, ofwel een buis met daaromheen een mantel. Vaak zijn er verschillende buizen in een grote mantel te vinden.

In een buizenwisselaar stroomt een medium door een buis en een ander medium door de mantel. Aan de binnenzijde van de mantel wordt het vervuilde medium getransporteerd en aan de buitenzijde van de mantel wordt een schoon medium vervoerd.

Een buizenwisselaar wordt vaak gebruikt voor de opname van warmte uit waswater, opname van warmte uit merk, koeling van industriewater of de opname van warm of koud water uit open water.

Wat zijn de voordelen van een buizenwisselaar?

Vaak heeft een buizenwisselaar een lange levensduur, echter is een onderhoudsbeurt wel raadzaam voor het lange gebruik van een buizenwisselaar. Een buizenwisselaar heeft een grote doorlaat wat ervoor zorgt dat een buizenwisselaar ook een vaste structuur kan transporteren. Daarnaast zijn buizenwisselaars inzetbaar in verschillende industrieën en voor verschillende toepassingen. Dit maakt een buizenwisselaar multifunctioneel.

Verschillende voorbeelden voor het toepassen van een buizenwisselaar:
  • - Het verwarmen van processtromen door middel van stoom
  • - Het verwarmen van CIP
  • - Het verwarmen van diverse oliën
  • - Het verkoelen van transportlucht
  • - Het verkoelen van lactose
  •  
Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden die een buizenwisselaar biedt.

Service aan een buizenwisselaar door TCC Heat Exchangers

Zoals eerder beschreven, is het raadzaam om een buizenwisselaar goed te onderhouden voor een lange levensduur. Een buizenwisselaar wordt namelijk non-stop gebruikt met hoge temperaturen en vloeistoffen. Hierdoor kan het zijn dat een buizenwisselaar vervuild raakt.

TCC Heat Exchangers is de specialist op het gebied van reiniging aan platenwarmtewisselaars, maar ook in buizenwisselaars. Onze werkplaats is voorzien van de laatste moderne technieken om een buizenwisselaar uitstekend te kunnen reinigen. Door onze nauwkeurige en snelle service zorgen wij ervoor dat wij uw buizenwisselaar snel kunnen leveren in top conditie. Zo haalt u altijd het hoogste rendement uit uw installatie na het onderhoud aan uw buizenwisselaar. Door een strategische grote voorraad aan spare parts kunnen wij iedereen van dienst zijn.

Wilt u graag weten hoe wij u kunnen assisteren aan uw onderhoud of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op via onderstaande formulier of bel direct naar 0162 463062.

Kies voor het hoogste rendement aan uw buizenwisselaar. Kies voor TCC Heat Exchangers!
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

buizenwisselaar