Merk

Alfa Laval

Over Alfa Laval warmtewisselaar

Alfa Laval is wereldleider op het gebied van warmtewisselaars en kenmerkt zich door innovatie. Zij bieden oplossingen die belangrijk zijn voor de samenleving. De belangrijkste doelen van Alfa Laval warmtewisselaar, zijn het besparen van energie en het beschermen van het milieu. Hierdoor spelen zij in op energieoptimalisatie, milieubescherming en voedselproductie. Zo helpen zij klanten in bijna 100 landen om processen te verbeteren. Indien u kiest voor een Alfa Laval warmtewisselaar, kiest u voor kwaliteit en milieuvriendelijkheid.


Hoe werkt een Alfa Laval warmtewisselaar met pakking?

Een Alfa Laval warmtewisselaar is te gebruiken voor productie in verschillende sectoren, zoals de voedselindustrie of in de kernenergie. In een platenwarmtewisselaar met pakking zijn de platen voorzien van elastromere pakkingen die de kanalen afdichten en de vloeistoffen naar het juiste kanaal sturen. Tussen een frameplaat en een drukplaat wordt het platenpakket bevestigd en deze wordt vervolgens samengeperst door trekbouten. Bovenin de warmtewisselaar hangen de kanaalplaten en de drukplaat aan een draagbalk en deze worden op hun plaats gehouden door een geleidingsbalk aan de onderzijde. Beiden zijn bevestigd aan de steunkolom. Het voordeel van de warmtewisselaar is dat deze makkelijk te reinigen is door het mechanisch ontwerp. Ook kan de capaciteit gemakkelijk worden aangepast door het aantal platen uit te breiden of te verminderen.

Bij een Alfa Laval warmtewisselaar stromen vloeistoffen in verschillende richtingen door de warmtewisselaar heen. De warme vloeistof komt via één van de aansluitingen aan de bovenzijde de warmtewisselaar binnen en verlaat deze vervolgens weer via de aansluiting aan de onderzijde. De koude vloeistof komt via één van de aansluitingen aan de onderzijde binnen en verlaat de warmtewisselaar via de aan sluiting aan de bovenzijde.

Warmte wordt overgedragen van de warme media naar de koude media, terwijl de vloeistoffen zich door de warmtewisselaar verplaatsen. De tegenstroom maakt maximale warmteterugwinning bij een zeer klein temperatuurverschil mogelijk. Het is mogelijk om te werken met kruisende temperaturen. Dit houd in dat de warme zijde een lagere temperatuur kan bereiken dan de koude zijde. Hierdoor verschilt een Alfa Laval warmtewisselaar duidelijk van een buizenwarmtewisselaar die dit slechts gedeeltelijk lukt. De thermische efficiëntie van een platenwarmtewisselaar is hierdoor beter.

Onderhoud van de Alfa Laval warmtewisselaar

Het is erg belangrijk om uw Alfa Laval warmtewisselaar goed te onderhouden voor de procesprestatie. Voordat er sprake is van volledige vervuiling of procesproblemen dient er onderhoud uitgevoerd te worden. Bij onderhoud Alfa Laval worden de warmtewisselaars met pakkingen gereinigd voor optimaal gebruik. Het onderhoud Alfa Laval zorgt voor optimale conditie van procesapparatuur, optimale performance wordt in stand gehouden, verlaagt de CO2 footprint en minimaliseert het verbruik van de pompenergie. 

Alfa Laval M3 warmtewisselaar

Een van de bekendste lijnen van Alfa Laval is de M3 lijn. De M3 lijn wordt in vrijwel alle industrieën gebruikt en hierdoor zeer geschikt voor een breed scala aan toepassingen. De Alfa Laval M3 lijn is beschikbaar in verschillende plaat- en verpakkingstypes en in dubbelwandige platen. Lees hier meer over de M3

Een Alfa Laval warmtewisselaar bij TCC Heat Exchangers

TCC Heat Exchangers beschikt over verschillende warmtewisselaars voor een Alfa Laval warmtewisselaar, zoals Alfa Laval pakkingen, platen, manchetten of een complete warmtewisselaar. U kunt bij ons ook terecht voor onderhoud en reinigen van Alfa Laval warmtewisselaars. Naast onderhoud van Alfa Laval warmtewisselaars voorzien wij u graag ook van advies. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.


Wij beschikken over onderstaande types: