Buizenwarmtewisselaar

Wat is een buizenwarmtewisselaar?

TCC Heat Exchangers maakt het mogelijk om een buizenwarmtewisselaar te huren of te reinigen. Hierbij hechten wij een grote waarde aan de beste service. 

Maar wat is een buizenwarmtewisselaar precies? Vaak zit er een buis in een andere buis bij een buizenwarmtewisselaar, ofwel een buis met daaromheen een mantel. Meestal zijn er zelfs meerdere buizen in een grote mantel. Het ene vloeistof stroomt door de buis en het andere door de mantel. Op het moment dat er een temperatuurverschil ontstaat tussen de verschillende vloeistoffen, zal warmte van de warme vloeistof naar de koude vloeistof worden overgedragen.

Bij dit type buizenwarmtewisselaar kan het tegenstroomprincipe goed worden toegepast. Bij dit principe kan bij voldoende lengte vrijwel alle warmte van het ene op het andere medium worden overgedragen. Dit wil zeggen dat de uitstroomtemperatuur van het ene medium bijna gelijk is aan de instroomtemperatuur van het andere medium.


Waar kunt u een buizenwarmtewisselaar voor gebruiken?

Bij de gespiraliseerde buizenwarmtewisselaar bestaan de binnenbuizen uit mechanisch vervormde buizen, waardoor er betere vermenging en turbulentie van het product ontstaat. Hierdoor wordt de warmteoverdracht verbeterd met een minimale verhoging van het drukverlies. Door de verbeterde warmteoverdracht is er minder warmtewisselend oppervlak nodig. De verhoogde turbulentie gaat vervuiling tegen, waardoor de onderhoudskosten dalen.

U weet nu meer over buizenwarmtewisselaar, maar nu is het de vraag waar deze voor gebruikt kunnen worden. Onze buizenwarmtewisselaar kunnen gebruikt worden voor:

 • Stoom
 • CIP systemen
 • Condensor en verdamper toepassingen
 • Farmaceutische toepassingen
 • Plantaardige olie en dierlijke vetten
 • Afvalwater
 • Biodiesel

Indien u wil checken of een buizenwarmtewisselaar ook voor uw dienst gebruikt kan worden, neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag.buizenwarmtewisselaar


TCC is uw specialist in buizenwarmtewisselaars

TCC Heat Exchangers houdt uw buizenwarmtewisselaar in top conditie. Vanuit onze moderne werkplaats verhelpen wij snel en accuraat problemen aan uw buizenwarmtewisselaar. Doordat wij jaren aan ervaring hebben op het gebied van reparatie, onderhoud en advies van alle merken buizenwarmtewisselaars, bieden wij u een compleet dienstenpakket aan. Door een strategisch grote voorraad spare parts van alle merken, zijn wij u snel van dienst. Op iedere moment van de dag.

Daarnaast bieden wij preventief passende oplossingen aan, zodat ongemakkelijke machinestoring worden beperkt tot een minimum. Voor TCC Heat Exchangers is het belangrijk om te werken vanuit klantperspectief. Wij kiezen daarom bewust voor langdurige relaties. Op deze manier kunnen wij naast onderhoud- en reparatie service ook als adviseur veel voor u betekenen.

In onze werkplaats in Oosterhout, onderhouden en reinigen wij alle merken en typen buizenwarmtewisselaars. Door ons gekwalificeerde personeel zijn wij in staat om alle sectoren te bedienen. We doen het onderhouden en reinigen van buizenwarmtewisselaars in zes stappen:
 • Ingangscontrole
 • Reinigen van de platen
 • Drogen & crack testen
 • Pakkingen & assemble
 • Afpersen & na-controle
 • Levering

Door onze nauwkeurigheid en snelle service leveren wij de buizenwarmtewisselaars altijd in topconditie af. Op deze manier haalt u het hoogste rendement uit uw installatie na het onderhoud aan uw buizenwarmtewisselaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie? Bekijk dan onze website of neem contact op via het offerteformulier.


Kies voor het hoogste rendement. Kies voor TCC Heat Exchangers!
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.