Merk

Danfoss

Danfoss warmtewisselaar bij TCC Heat Exchangers

Danfoss ontwikkelt producten die toekomstbestendig zijn voor de dag van morgen. Danfoss kijkt altijd naar de laatste technologieën, waardoor zij al bijna 80 jaar producten in warmtedistributie produceren. De producten zijn milieuvriendelijk en energiezuinig. TCC Heat Exchangers biedt verschillende Danfoss pakkingen, platen, manchetten of een complete warmtewisselaar aan. Tevens kunt u bij ons terecht voor onderhoud aan uw Danfoss warmtewisselaar.


Over Danfoss

Op 1 september 1933 richtte Mads Clausen Danfoss op in de boerderij van zijn ouders in Nordborg, een plaats in het zuiden van Denemarken. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid van een solo-onderneming tot een van 's werelds toonaangevende leveranciers van innovatieve en energiezuinige oplossingen.

Sinds de allereerste uitvinding van Mads Clausen is het duidelijk geworden dat innovatieve klantoplossingen bij Danfoss erg belangrijk is. Van het thermostatische expansieventiel voor koelsystemen, tot een van 's werelds eerste radiothermostaten voor het regelen van verwarming. Bij Danfoss wordt altijd gewerkt aan de beste en nieuwste ontwikkelingen.

In de jaren '30 kwam er een eerste samenwerking tot stand met distributeur ltho-Schiedam in Nederland. Dit was een primeur voor Danfoss en dat zorgde dus weer voor groei van het bedrijf. In 1941 overschreed de export meer dan 30% en dat maakte dus weer duidelijk dat het bedrijf steeds groter werd. In 1949 werd vervolgens het eerste verkoopbedrijf opgericht in Argentinië.

In de jaren '50 werd in het eerste productiejaar 5.000 Danfoss-compressoren verkocht. Dit was 10% van de omzet op dat moment. Ook gingen vanaf dat moment de thermostatische radiatorkranen in serieproductie. Een vroege digitale mijlpaal wordt bereikt wanneer danfoss een eigen ponskaartenafdeling krijgt. Computer-aided design (CAD wordt in 1982 in gebruik genomen en in 1986 vertegenwoordigt elektronica 10% van de omzet. In 1989 produceert Danfoss 100 miljoen compressoren. Dit laat nogmaals zien hoe hard Danfoss is gegroeid.

Vanaf de jaren '90 gaat Danfoss zich meer richten op duurzaamheid. Deense fabrieken behalen ISO 9001-kwaliteitscertificering en Danfoss warmtewisselaar ondertekent ICC's internationale verklaring van duurzame ontwikkeling. Daarnaast werden er fabrieken opgericht in Rusland (1993) en China (1996). In februari 2020 stelde Danfoss een ambitieus doel om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn in alle wereldwijde activiteiten van het bedrijf op basis van wetenschappelijke onderbouwde doelstellingen. Tegelijkertijd werd aangekondigd dat Danfoss ernaar streeft om tegen 2025 30% vrouwen in leidinggevende positie te hebben.

In januari 2021 bundelt het segment koeling en verwarming de krachten tot één sterk segment; Danfoss klimaatoplossingen. Daarnaast voltooit Danfoss de overname van Eaton Hydraulics in augustus 2021, waarmee de omvang van de Danfoss Group met 30& wordt vergroot tot een omzet van meer dan 7 miljard euro. Met deze overname wordt Danfoss Power Solutions een wereldleider in mobiele industriële hydrauliek. Het aantal medewerkers bij Danfoss is sinds 1933 gestegen van 26 werknemers naar bijna 40.000.

Danfoss warmtewisselaar

Door te kiezen voor een Danfoss warmtewisselaar kiest u voor een warmtewisselaar met goede techniek die het verschil maakt. Danfoss is erg bezig met de klimaatveranderingen en de invloed hiervan op de manier waarop wij leven. Danfoss warmtewisselaar wil de planeet toekomstbestendig maken door na te denken over onder andere uitstoot en fossiele brandstoffen. Met een Danfoss warmtewisselaar weet u zeker dat u niet alleen de beste kwaliteit warmtewisselaar hebt, maar dat u ook bijdraagt aan een betere wereld. Bestel uw Danfoss warmtewisselaar via TCC Heat Exchangers. 


Wij beschikken over de onderstaande types: