Warmtewisselaar reinigen voor alle merken

Uw warmtewisselaars zijn dagelijks non-stop actief met hoge temperaturen, gassen en andere vloeistoffen. Hierdoor kan het zijn dat een warmtewisselaar vervuild raakt, waardoor een warmtewisselaar reinigen een goed idee is. De vervuiling ontstaat vooral uit stoffen die bezitten over slecht geleidende eigenschappen. De warmtewisselaar functioneert na een lange tijd niet meer zoals voorheen. Tevens kan het ook voorkomen dat een warmtewisselaar dichtslibt.

Kies ervoor om uw warmtewisselaar te reinigen bij TCC Heat Exchanger. Uw betrouwbare partner in het reinigen van warmtewisselaars.

warmtewisselaar reinigen

Warmtewisselaar vervuild

Een veelvoorkomend probleem bij warmtewisselaars zijn vooral dichtgeslibde buizen of aanslag op de platen of pijpen. Het rendement daalt doordat de warmtegeleiding afneemt. Deze vervuiling vindt plaats door slecht geleidende vloeistoffen, zoals corrosie of algengroei. Indien u uw warmtewisselaar niet laat reinigen, kan het storingen veroorzaken. In het ergste geval komt uw warmtewisselaar en/of de gehele installatie compleet stil te liggen.

Om storingen of complete stilstand te voorkomen en het rendement van de installatie hoog te houden, is het noodzakelijk om uw warmtewisselaar vroegtijdig en periodiek te laten reinigen.

Warmtewisselaar reinigen:

de oplossing voor alle merken warmtewisselaars

TCC Heat Exchangers is de specialist in het reinigen van warmtewisselaars. Wij zijn gevestigd in Oosterhout waar onze moderne werkplaats staat om alle platen te reconditioneren. Onze werkplaats is voorzien van moderne reinigingsbenodigdheden om de warmtewisselaars uitstekend te reinigen. De platenwarmtewisselaars worden door middel van hogedruk en verwarmde chemische baden gereinigd. Om uw warmtewisselaar weer in topconditie af te leveren, werken wij in 6 onderhouds stappen en volgens de richtlijnen van de ASTM-E-1417.

De 6-onderhoudsstappen bij TCC Heat Exchangers

Stap 1) De ingangscontrole om uw warmtewisselaar te reinigen
Na het ontvangst van uw warmtewisselaar beginnen wij met de eerste ingangscontrole. Hieronder valt demontage, het tellen van de platen, de inventarisatie van de staat en de eerste controle op vervuiling.

Stap 2) Warmtewisselaar reinigen
De eerste grofste vuil wordt verwijderd in de afspuit ruimte. Daarna worden de platen chemisch gereinigd. De chemische reiniging hangt af van het type vervuiling.

Stap 3) Warmtewisselaar drogen en testen
De warmtewisselaar wordt meerdere keren gedroogd. Dit wordt gedaan via onze droogoven. Daarna worden de warmtewisselaars gecheckt op haarscheurtjes en andere gaatjes die de juiste werking in de weg kunnen zitten.

Stap 4) Pakkingen en assemblage
Wij brengen nauwkeurig (nieuwe) lijm- of clip pakkingen aan en plaatsen de platen opnieuw in de droogoven voor de beste hechting. Het frame wordt opgeknapt door ons personeel. Zo ontvangt u uw platen altijd terug in topconditie!

Stap 5) Warmtewisselaar afpersen en na-controle
Tijdens de na-controle wordt getest of de platen niet lekt. Voor het klaarmaken voor het transport worden de platen nog eenmalig gecontroleerd.

Stap 6) Uw warmtewisselaar wordt geleverd!
Uw warmtewisselaar is weer klaar voor aflevering. In overleg kan TCC Heat Exchangers ook de montage op locatie verzorgen.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen om uw warmtewisselaars te reinigen? Neem dan contact met ons op.