Shell and tube

Een shell and tube warmtewisselaar is een warmtewisselaar die vaak wordt gepast. Doordat deze warmtewisselaar zo populair zijn, zorgen onze medewerkers ervoor dat zij alle ins en outs weten van een shell and tube warmtewisselaar. Hierdoor weten wij zeker dat TCC Heat Exchangers u altijd kan assisteren met een lekkage of een service aan uw shell and tube warmtewisselaar.

Shell and tube is één van de meest voorkomende warmtewisselaars

Shell and tube warmtewisselaars zijn één van de twee meest voorkomende warmtewisselaars in de technische wereld. De ander meest voorkomende warmtewisselaar is de platenwarmtewisselaar. Een shell and tube warmtewisselaar heeft een zeer eenvoudig ontwerp met robuuste eigenschappen en een lage aanschaf- en onderhoudskosten. Een ander voordeel aan een shell and tube warmtewisselaar is dat dit type een zeer hoge warmte overdrachtssnelheid heeft. Mede door deze reden wordt een shell and tube warmtewisselaar ontzettend vaak gebruikt in de industrie.

De componenten van een shell and tube warmtewisselaar

De shell heeft de naam te danken aan de cilindrische vorm waarin een tal van buizen inzitten. Deze buizen worden gebundeld in de "buisbundel". Iedere buis gaat door een reeks schotten en buisplaten. Hierin is één buisplaat vast en één buisplaat is vrij om te bewegen. Dit zorgt ervoor dat een thermische uitzetting ontstaat als de shell and tube warmtewisselaar wordt verwarmd.

Shell and tube warmtewisselaars bij TCC Heat Exchangers

TCC Heat Exchangers is de specialist op het gebied van service, onderhoud en nieuwe warmtewisselaars, waaronder de shell and tube. Onze shell and tube warmtewisselaars zijn van de hoogste kwaliteit en toepasbaar voor verschillende industriële omgevingen. Al ruim 20 jaar kunt u bij ons terecht voor nieuwe shell and tube warmtewisselaars, service aan uw shell and tube warmtewisselaar, onderdelen of verhuur van een shell and tube. Wij zijn uw betrouwbare partner op het gebied van warmtewisselaars.

De verschillende sectoren die wij bedienen zijn onder andere:
  • - Voedingsindustrie
  • - Zuivelindustrie
  • - Suikerindustrie
  • - Brouwerijen
  • - Scheepvaart
  • - Chemie industrie
  • - Afvalindustrie
  • - Staalindustrie

Service en onderhoud

Zoals hierboven beschreven, kunt u bij ons terecht voor nieuwe shell and tube warmtewisselaars, maar ook voor service en onderhoud aan de warmtewisselaar. In onze speciaal ingerichte werkplaats zorgen wij ervoor dat uw warmtewisselaar wordt gereconditioneerd naar de perfecte staat. Dit doen wij door onder andere hoge druk faciliteiten en diverse verwarmde chemische baden. Onze personeel is gekwalificeerd en gecertificeerd volgens VCA, de ASNT SNT-TC-1A. Zo weet u zeker dat u dit werk laat uitvoeren door een echte specialist.

Bent u op zoek naar een nieuwe warmtewisselaar of wilt u graag onderhoud laten uitvoeren aan uw shell and tube warmtewisselaar? Neem direct contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken of vul onderstaande offerteformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.shell and tube