Merk

Sondex Danfoss

Sondex platenwarmtewisselaar

Sondex is een zeer goed en betrouwbaar merk op het gebied van warmetwisselaars. Bij deze warmtewisselaars wordt daadwerkelijk aan het milieu gedacht door het besparen van energie. Wanneer u kiest voor een Sondex warmtewisselaar, bent u verzekerd van hoge kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

Hoe werkt een Sondex platenwarmtewisselaar?

Een Sondex platenwarmtewisselaar is te gebruiken voor productie in verschillende sectoren. Denk dan bijvoorbeeld aan de voedselindustrie of in de kernenergie. In een platenwarmtewisselaar met pakking zijn de platen voorzien van elastromere pakkingen die de kanalen afdichten en de vloeistoffen naar het juiste kanaal sturen. Het platenpakket wordt bevestigd tussen een frameplaat en een drukplaat en deze wordt samengeperst door trekbouten. Aan een draagbalk bovenin de warmtewisselaar hangen de kanaalplaten en drukplaat en deze worden op hun plaats gehouden door een geleidingsbalk aan de onderzijde. Beiden zijn bevestigd aan de steunkolom. Door het mechanisch ontwerp is de platenwarmtewisselaar van Sondex makkelijk te reinigen. Ook de capaciteit van de warmtewisselaar kan gemakkelijk aangepast worden door het aantal platen uit te breiden of te verminderen.

Om de Sondex warmtewisselaar te laten werken, stromen er vloeistoffen door de warmtewisselaar zelf heen. De warme vloeistof komt via één van de aansluitingen aan de bovenzijde de warmtewisselaar binnen en verlaat deze weer via de aansluiting aan de onderzijde. Bij de koude vloeistof is dit andersom. De vloeistof komt dan namelijk binnen via één van de aansluitingen aan de onderzijde en verlaat vervolgens de warmtewisselaar via de aansluiting aan de bovenzijde.

Terwijl de vloeistoffen zich door de warmtewisselaar verplaatsen, wordt warmte overgedragen van de warme media naar de koude media. De tegenstroom maakt maximale warmteterugwinning bij een zeer klein temperatuurverschil mogelijk. Het is mogelijk om te werken met kruidende temperaturen. Dit wil zeggen dat de warme zijde een lagere temperatuur kan bereiken dan de koude zijde. Hierdoor zie je een duidelijk verschil tussen een Platenwarmtewisselaar en een buizenwarmtewisselaar die dit slechts gedeeltelijk lukt. De thermische efficiëntie van een platenwarmtewisselaar is hierdoor beter.

Een Sondex platenwarmtewisselaar aanschaffen bij TCC Heat Exchangers

TCC beschikt over allerlei verschillende warmtewisselaars voor een Sondex warmtewisselaar, zoals pakkingen, platen, manchetten of een complete warmtewisselaar. Het is bij ons ook mogelijk om uw warmtewisselaar te laten onderhouden of reinigen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat altijd alles in orde is. Naast het onderhouden van een Sondex warmtewisselaar, voorzien wij u graag ook van advies.Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn of heeft u vragen over ons aanbod? Bekijk dan even onze website of neem contact met ons op voor meer informatie!


Wij beschikken over de onderstaande types: