Warmtewisselaar schoonmaken

Warmtewisselaar schoonmaken: de 3 belangrijkste redenen

Er zijn verschillende redenen waarom een warmtewisselaar vervuild kan raken. Dit is ook niet zo gek, want dagelijks stromen hoge temperaturen en verschillende vloeistoffen door een platenwarmtewisselaar. Periodiek een warmtewisselaar schoonmaken is dus zeker een goed idee.

De drie redenen waarom een warmtewisselaar schoonmaken een goed idee is:

Reden 1: Verstoppingen in de warmtewisselaar
Dagelijks komen hoge temperaturen en vloeistoffen door de buizen van een warmtewisselaar. Deze vloeistoffen die met elkaar in aanmerking komen, kunnen ervoor zorgen dat het apparaat na een verloop van tijd vervuild raakt. Deze vervuiling kan leiden tot verstoppingen in de warmtewisselaar. Een verstopping in een warmtewisselaar kan leiden tot minder rendement uit uw eigen installatie. Hierdoor is een warmtewisselaar schoonmaken raadzaam.

Reden 2: Dichtgeslibde buizen
De vervuiling die voorkomt in de buizen kan naast verstoppingen ook leiden tot dichtgeslibde buizen. Dichtgeslibde buizen leidt tot het stilleggen van je complete installatie. Een periodieke schoonmaak in een warmtewisselaar is daarom belangrijk om geen stilliggende installaties te krijgen. Een stilliggende installatie leidt tot 0% rendement.

Reden 3: De prestaties gaan achteruit
Verstoppingen, dichtgeslibde buizen en andere vervelende beperkingen in een warmtewisselaar kan leiden tot minder presterende installaties. De prestaties gaan achteruit. Kies voor een hoog presterende warmtewisselaar en laat uw warmtewisselaar schoonmaken door een professional, zoals TCC Heat Exchangers.

warmtewisselaar laten schoonmaken

Warmtewisselaar schoonmaken door een professional

Een warmtewisselaar schoonmaken kan bij TCC Heat Exchangers. TCC Heat Exchangers is een specialist in het schoonmaken van warmtewisselaars. In onze moderne werkplaats in Oosterhout worden de platen weer teruggezet naar hun oude topconditie. Uw warmtewisselaar wordt schoongemaakt door middel van hogedruk en diverse chemische baden.

Dankzij onze uitgebreide kennis in verschillende sectoren in dit vakgebied zijn wij in staat om alle sectoren te bedienen om een warmtewisselaar schoon te maken. Het personeel van TCC is gespecialiseerd in het schoonmaken van warmtewisselaars en gecertificeerd volgens de ASNT SNT-TC-1A. Hierdoor gaan zij vakkundig te werk en wordt uw warmtewisselaar altijd in de beste staat terug afgeleverd.

Indien u kiest voor TCC Heat Exchangers zorgen wij er altijd voor dat uw warmtewisselaar wordt geleverd zonder oude haarscheurtjes en andere mankementen. Hierdoor haalt u weer het beste rendement uit uw warmtewisselaar en kunt u weer genieten van een perfect draaiende installatie.

Bent u benieuwd naar ons onderhoudsproces? Lees hier meer.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het schoonmaken van warmtewisselaars en kunnen ook uw warmtewisselaar verbeteren.

Nieuwe warmtewisselaars op maat gemaakt door TCC Heat Exchangers

Bij TCC Heat Exchangers gaan we verder dan alleen het schoonmaken en repareren van warmtewisselaars. Onze expertise stelt ons in staat om niet alleen bestaande warmtewisselaars te maken, maar ook nieuwe warmtewisselaars op maat te ontwerpen en produceren. Of u nu op zoek bent naar een specifieke warmtewisselaar voor een unieke toepassing of een efficiëntere vervanging voor een verouderd systeem nodig heeft, ons team van vakmensen staat klaar om aan uw behoeften te voldoen. We combineren geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen om warmtewisselaars te produceren die voldoen aan de strengste normen voor efficiëntie en duurzaamheid.

Kies voor TCC Heat Exchangers voor zowel het schoonmaken als het maken van hoogwaardige warmtewisselaars die aan al uw eisen voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een persoonlijke consultatie over het maken van uw warmtewisselaar op maat.


Kies voor het hoogste rendement. Kies voor TCC Heat Exchangers!
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

warmtewisselaar schoon maken