Hoe gaan wij te werk?

Onderhoud platenwarmtewisselaar

Wij hebben in Oosterhout een speciaal ingerichte werkplaats om uw platen pakketten te reconditioneren. Deze werkplaats is voorzien van reinigingsfaciliteiten waar de platen door middel van hoge druk en diverse verwarmde chemische baden worden gereinigd. TCC en haar personeel is gekwalificeerd en gecertificeerd volgens de ASNT SNT-TC-1A en voert het werk uit volgens de richtlijnen van de ASTM-E-1417. In een donkere ruimte worden uw platen nauwkeurig gecontroleerd op haarscheurtjes en andere defecten met behulp van detectie vloeistoffen en UV-licht. Wij beschikken over een oven om uw plaat en verlijmde pakking van een uitstekende hechting te voorzien.

1: Ingangscontrole

Direct na de ontvangst van het te reviseren platen pakket of platenwarmtewisselaar wordt de ingangscontrole toegepast. Dit houdt onder meer in:

1. Demontage van de platenwarmtewisselaar
2. Tellen van de platen
3. Inventarisatie staat van de warmtewisselaar, platen en pakkingen
4. Eerste controle op vervuiling en corrosie

Op basis van deze ingangscontrole kan het nodig zijn dat nadere afstemming met onze opdrachtgever gewenst is. De vervolgwerkzaamheden worden dan ingepland.

2: Reiniging van de platen

Eerste reiniging
De eerste reiniging heeft tot doel om het grofste vuil te verwijderen. Dit wordt in de afzonderlijke afspuit ruimte uitgevoerd.

Chemische reiniging
Na het afspuiten worden de platen chemisch gereinigd. Welke chemische reiniging wordt toegepast is vanzelfsprekend afhankelijk van het type vervuiling. Het spreekt voor zich dat hierbij veiligheidsmaatregelen essentieel zijn.

3. Drogen & Cracktesten

Drogen
Gedurende het revisie proces worden de platen verschillende keren gedroogd. Dat is na de reiniging, na de cracktest en voor het aanbrengen van de lijmpakkingen. Hiervoor hebben wij een droogoven tot onze beschikking.

Cracktesten
Haarscheurtjes en minuscule gaatjes in de platen zijn uiteraard funest voor de juiste werking van de platenwarmtewisselaar. TCC heeft een procedé ontwikkeld om haarscheurtjes en gaten in platen te kunnen opsporen. In een aantal stappen wordt het cracktesten uitgevoerd. TCC en haar personeel zijn gekwalificeerd en gecertificeerd volgens de ASNT SNT-TC-1A en voert het werk uit volgens de richtlijnen van ASTM 1417 ook wel ASME V art 6.

4. Pakkingen & assemblage

Nieuwe pakkingen
Het aanbrengen van (nieuwe) lijm- of clip pakkingen, het zogenaamde verpakken, is een afzonderlijke stap binnen het revisie proces. De (nieuwe)pakkingen moeten op de juiste manier en plaats nauwkeurig worden aangebracht. Na het aanbrengen van de (nieuwe) lijmpakking gaan de platen wederom in de droogoven voor een goede hechting.

Assemblage
Het frame van de platenwarmtewisselaar wordt door ons opgeknapt. Het gereinigde platen pakket wordt in het frame gehangen en de platenwarmtewisselaar wordt gesloten.

5. Afpersen en na-controle

Om vast te kunnen stellen of een platenwarmtewisselaar niet lekt, wordt deze voor aflevering afgeperst met vloeistof op zijn testdruk. Zo wordt de platenwarmtewisselaar weer voor een nieuwe gebruiksperiode aan de klant afgeleverd. Voor het transport klaarmaken van het platen pakket wordt tijdens de na-controle elke plaat nog eenmaal nauwkeurig gecontroleerd.

6. Levering

Het gereconditioneerde platen pakket of de platenwarmtewisselaar zijn klaar voor aflevering. In overleg met de klant kan de aflevering gecombineerd worden met montage op de locatie van de klant.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Mailt u uw aanvraag naar info@tcc-nl.com

Hoe kunt u ons bereiken?

TCC Heat Exchangers

TCC Heat Exchangers
De Wetering 18 - 24
4906 CT Oosterhout (NB)

Telefoon TCC Heat Exchangers

+31 (0) 162 463062

Service aanvraag

Onderwerp :
Uw (bedrijfs)naam :
Uw e-mail :
Uw telefoonnummer :
Bericht :

TCC op de kaart